Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر سری به صفحه رسمی «مست عشق» در بانک اطلاعاتی اینترنتی فیلم‌ها (IMDB) بزنید زمان اکران فیلم در ترکیه سال ۲۰۲۱ ثبت شده است. این که فیلم تا پایان سال اکران می‌شود یا خیر یک موضوع است، اینکه نمایش آن در کجا و به چه شکلی انجام خواهد گرفت موضوعی دیگر.

به تازگی خبرهایی درباره تصمیم سرمایه‌گذار ترکیه‌ای فیلم برای نمایش سریالی آن در شبکه‌ای ماهواری منتشر و خیلی زود با واکنش حسن فتحی کارگردان فیلم روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که به نظر می‌رسد طرف ترکیه‌ای با آنچه از فیلم در اختیار دارد، تصمیم به تدوین و نمایش یکسویه «مست عشق» گرفته، طرف ایرانی صحبت از «گروگانگیری و رفتار غیرحرفه‌ای» و شبکه‌ مقصد را تهدید به اقدامات قانونی می‌کند: «به صاحبان شبکه ماهواره ای  (نام این شبکه نزد ما محفوظ است) و هر شبکه تلویزیونی دیگری توصیه می‌کنم تا زمان صدور حکم قطعی دستگاه قضایی کشورترکیه در این فقره‌، از هر گونه مشارکتی با طرف ترک که صاحب تنها حدود ٣٠ درصد فیلم است‌، جدا خودداری کنند،  و علاوه بر پرهیز از عواقب قضایی و قانونی‌، لعن و نفرین ابدی عاشقان شمس و مولانا در ایران و ترکیه و سراسر جهان را برای خود نخرند!»

یک روز بعد از اظهارات فتحی، سرمایه‌گذار ترکیه‌ای فیلم متنی را خطاب به این کارگردان منتشر کرد و در آن مدعی شد که اسناد مالی، مطالبی خلاف آنچه فتحی می‌گوید را نشان می‌دهند.

فتحی پس از آن در واکنش تند دیگری خطاب به سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای فیلم نوشت: «از کسانی که مثل ایل‌غارهای مغول فیلم را به غارت می‌برند و راش‌ها را گروگان می‌گیرند و بدون هیچگونه هماهنگی با طرف ایرانی خودسرانه تصمیم می‌گیرند آن را مونتاژ کنند و از قرار اولیه که دایر بر ساخت فیلم سینمایی بوده، عدول می‌کنند و کاسبکارانه می‌خواهند آن را به چند قسمت سریال تبدیل کنند، توقع بیش از این نمی‌رود که هر جا قافیه تنگ می‌شود متوسل به حرف‌های نادرست شود.»

راه درازی که «مست عشق» پیمود

همه چیز از شهریور دو سال پیش انتشار خبری داغ درباره ساخت فیلمی از زندگی شمس و مولانا به کارگردانی حسن فتحی شروع شد. قرار بود در این فیلم ترکیبی از بازیگران ایرانی و ترکیه‌ای نقش‌های اصلی را بازی کنند اما عوامل پشت دوربین تقریبا همگی ایرانی بودند.

در حالی که از همان آغاز مشخص شده بود، شهاب حسینی بازیگر نقش شمس تبریزی خواهد بود، ابهام‌ها درباره انتخاب بازیگر نقش مولانا به نخستین حاشیه فیلم «مست عشق» تبدیل شد و همان زمان روزنامه خراسان در مطلبی انتقادی از «تقدیم دو دستی مولانا به ترکیه» نوشت.

این آغاز راه حاشیه‌های رنگارنگ فیلم بود که با واکنش حسن فتحی خاتمه یافت و خیلی زود پس از آن مشخص شد بازیگر نقش مولانا کسی نیست جز پارسا پیروزفر.

بحث درباره مناسب بودن این دو بازیگر برای بازی در نقش شمس و مولانا، حاشیه که نه اما بحث داغی شد و برای مثال مهدی سالارنسب نویسنده کتاب دو جلدی «شمس تبریز» در این باره می‌گوید: «مولانا اهل بلخ افغانستان (که ما امروز آن را خراسان می‌دانیم) بوده است؛ پس در انتخاب بازیگر نقش مولانا باید به این نکته توجه شود. نکته دوم اینکه هم شمس و هم مولانا آدم‌های لاغر اندامی بوده‌اند و هم شمس و هم مولانا به صراحت به آن اذعان می‌کنند.»

گروه زیادی از جمله مهراب قاسم‌خانی البته از انتخاب این «شمس و مولانای جذاب» راضی بودند.

پرسشی از آیت‌الله مکارم‌شیرازی

پاسخ آیت‌الله مکارم شیرازی به یک استفتاء درباره ساخت فیلم درباره شمس و مولانا، «مست عشق» را وارد فاز جدیدی از شایعات کرد و با فتوای آیت‌الله نوری همدانی ادامه یافت.

ماجرای از این قرار بود که جمعی از طلاب با ارسال نامه‌ای به دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی، درباره درستی این کار پرسیدند. 

پاسخ به نامه‌های استفتاء که با امضای جمعی از طلاب حوزه علمیه قم به دفتر دو مرجع تقلید ارسال شده بود، این بود: «ساخت سریال درباره شمس و مولانا به سبب ترویج فرقه ضاله صوفیه جایز نیست.»

این شد که خبرنگاران سراغ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رفتند و از او در این باره پرسیدند. صالحی در این باره گفت: «ما حتما با مراجع محترم تقلید همواره در گفت‌وگو هستیم. همچنین از سوی دیگر استفتاء از مراجع تقلید روند طبیعی خودش را دارد و هر کس می‌تواند از مرجع تقلید خود سوال بپرسد؛ مراجع تقلید نیز بر اساس مسائل فقهی نظرات خود را عرضه می‌کنند. به طور طبیعی مسیر استفتاء مسیر کسب نظر مراجع است و طبعا نیز قابل احترام است اما قوانین کشور مسیر خود را طی می‌کند. درباره فیلم «مست عشق»، چون ساخت آن در داخل ایران اتفاق نمی‌افتد، مسیری که فیلم‌هایی که در داخل ساخته می‌شود را نیز طی نمی‌کند و طبعا این امکان برای بررسی فیلمنامه و سایر جزئیات آن در سازمان سینمایی فراهم نمی‌شود.»

در همین زمان نظر آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب درباره جایگاه مولانا  دوباره در رسانه‌ها منتشر شد.

مهران برومند تهیه‌کننده «مست عشق»‌ نیز توضیح داد: ««مست عشق» داستان مستقیم زندگی مولانا و شمس و همچنین ترویج صوفی‌گری نیست، بلکه وقایع فیلم در عصر آنان می‌گذرد و به نوعی به این دو شاعر فارسی‌زبان ارتباط پیدا می‌کند.»

علیرغم تمام این حاشیه‌ها کار ساخت «مست عشق» پی گرفته شد و حتی گمانه‌زنی‌هایی درباره حضور فیلم در جشنواره فیلم فجر مطرح و خیلی زود تکذیب شد.

کرونا تعویق کار و حاشیه‌های ادامه‌دار

با شیوع کرونا در جهان، ساخت «مست عشق» هم به روال دیگر تولیدات سینمایی متوقف شد تا بذر حاشیه‌های بعدی فیلم کاشته شود.

اواخر پاییز گذشته بود که سرمایه‌گذار ترکیه‌ای از اکران فیلم «مست عشق» در ترکیه گفت. خبری که با واکنش حسن فتحی روبه‌رو شد که توضیح داد: «این خبر به هیچ وجه صحت ندارد زیرا حدود ۸ سکانس از سکانس های مهم این فیلم هنوز فیلمبرداری نشده است و امیدواریم طی دو ماه آینده فیلمبرداری این سکانس ها انجام شود.»

این در حالی بود که فرهاد توحیدی از وضعیت مخاطره‌آمیز فیلم «مست عشق»‌ خبر می‌داد:‌ «این اقدام از نظر حقوقی، نقض حقوق مولفان و مصداق خیانت در امانت است و این چنین است که سرمایه‌گذار ایرانی فیلم پیگیری حقوقی را آغاز کرده است.»

حالا که باز تهدیدها درباره انتشار «مست عشق» بالا گرفته است، بده بستان‌های میان حسن فتحی و سرمایه‌گذار ترکیه‌ای تکراری شده و سرنوشت «مست عشق» نامعلوم. آنطور که فرهاد توحیدی می‌گوید: «باشد که به دور از هیاهو بر سر کودکی که مورد ادعای دو مادر است قاضی ، کودک را به دامان مادر واقعی‌اش باز گرداند.»

۵۸۵۸

کد خبر 1514407

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مست عشق سینمای ایران شهاب حسینی پارسا پیروزفر سرمایه گذار ترکیه ای شمس و مولانا بازیگر نقش آیت الله حسن فتحی حاشیه ها مست عشق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۴۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد

هنگامی که گروهی از محققان در سال ۱۹۲۲ مقبره «شاه توت‌» را باز کردند، مجموعه‌ای از اتفاقات منجر شد تا ۲۰ نفر از آنها هر کدام به شیوه‌ای عجیب کشته شوند. اتفاقی که به «نفرین توت عنخ‌آمون» معروف شد. حالا یک دانشمند ادعا می‌کند که علت این راز عجیب را کشف کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزیاتو، متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ‌ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

هاوارد کارتر اولین دانشمندی که وارد مقبره توت عنخ‌آمون شد

این مطالعه مشخص کرد که علت مسمومیت با تشعشعات، ناشی از عناصر طبیعی حاوی اورانیوم و زباله‌های سمی است که عمداً داخل آرامگاه مهر و موم شده قرار داده شده بود.

سطح تشعشعات داخل مقبره توت عنخ آمون به قدری بالاست که هر فردی که با آن تماس پیدا کند به احتمال زیاد به دوز کشنده بیماری تشعشع و سرطان مبتلا می‌شود.

فلووز در مطالعه خود نوشت: «جمعیت مصر چه در دوران باستان و چه معاصر با بروز غیرمعمول سرطان‌های مربوط به فرآیند خونسازی، استخوان/خون/لنف روبه‌رو بوده‌اند که علت اصلی شناخته‌شده آن قرار گرفتن در معرض اشعه است».

قرار گرفتن در معرض این مواد می‌تواند منجر به سرطان‌های خاصی شود، مانند سرطانی که جان هاوارد کارتر باستان‌شناس را گرفت. او اولین فردی بود که بیش از ۱۰۰ سال پیش پا به درون مقبره شاه توت گذاشت و تابوت‌ حفاظت‌شده فرعون را پیش روی خود دید. 

هاوارد کارتر (راست) در حال قدم زدن با لرد کارناروون (چپ) بیرون مقبره توت عنخ‌آمون در سال ۱۹۲۲ لرد کارناروون تا سال‌ها اولین قربانی «نفرین فرعون» تلقی می‌شد

کارتر در سال ۱۹۳۹ پس از مبارزه‌ای طولانی با لنفوم هوچکین که گمان می‌رفت ناشی از مسمومیت با تشعشعات باشد، درگذشت.

لرد کارناروون، سرمایه‌گذار بریتانیایی این پروژه و یکی دیگر از مردانی که به آرامگاه پر از گنجینه قدم گذاشت، پنج ماه بعد از این کشف بر اثر مسمویت خونی ناشی از گزش شدید پشه درگذشت. او اولین قربانی نفرین فرعون بود.

ناهار در مقبره؛ تمام باستان‌شناسان حاضر در این عکس در دهه ۵۰ زندگی‌شان درگذشتند

سایر افراد درگیر در این حفاری بر اثر خفگی، سکته مغیز، دیابت، نارسایی قلبی، ذات‌الریه، مسمومیت، مالاریا و قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس جان باختند. همه آنها در دهه ۵۰ سالگی خود از دنیا رفتند.

آرتور ویگال، مصرشناس بریتانیایی، که در مراسم بازگشایی مقبره توت عنخ‌آمون شرکت کرده بود به بال و پر دادن به افسانه نفرین متهم شد. او به همکارانش گفته بود که کارناروون پس از ورود به مقبره «در عرض شش هفته» خواهد مرد. خود ویگال هم در ۵۴ سالگی بر اثر سرطان درگذشت.

در حالی که می‌توان این مرگ‌ها را عجیب دانست، نظریه نفرین نیز احتمالاً با اتفاقات عجیبی که هنگام باز شدن مقبره اتفاق افتاد تقویت شده است.

طبق گزارش نشنال جئوگرافیک، در حول و حوش زمانی که حفاری‌ها مقبره را باز کردند، قاهره دچار قطعی برق عجیب و طوفان شن شد.

در یک نقطه دیگر در طول حفاری، سگ مورد علاقه کارناروون ظاهراً زوزه‌ای هولناک کشید و ناگهان افتاد و مُرد.

با این حال، این رادیواکتیویته تنها به مقبره شاه جوان ختم نشده است. مطالعات مدرن سطوح بسیار بالایی از تشعشعات را در مقبره‌های مصر باستان، در حد ۱۰ برابر استانداردهای ایمنی پذیرفته شده، تأیید می‌کند.

این مطالعه که در Journal of Scientific Exploration منتشر شد، توضیح داد که سطوح بالای تشعشعات در ویرانه‌های مقبره پادشاهی قدیم، در دو مکان در جیزه و در چندین مقبره زیرزمینی در سقارا نیز ثبت شده است. همین نتیجه در سرتاسر مقبره اوزیریس در جیزه نیز یافت شد.

گلدان‌های حاوی مواد ناشناس که زیر هرم پله‌ای کشف شدند

مطالعات دیگر مستقیماً گاز رادون را در مکان‌های مختلف مقبره‌های سقارا اندازه‌گیری کرده‌اند.

هزاران گلدان حفاری شده در زیر هرم پله‌ای در دهه ۱۹۶۰ حاوی بیش از ۲۰۰ تن مواد ناشناس بود که هنوز شناسایی نشده‌اند  و این نشان می‌دهد که سموم با بقایای مومیایی دفن شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • غیبت مشکوک لژیونر‌های ایران در ترکیه
  • علی کریمی و حسینی دوباره از لیست خط خوردند
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • تکلیف نامعلوم عرضه خودرو‌های وارداتی!
  • خبری از علی کریمی و حسینی نیست(عکس)
  • تکلیف نامعلوم عرضه خودروهای وارداتی از فردا!
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • ابهام بزرگ در ترکیب حریف استقلال